Kom ihåg att testa din brandvarnare!

Brandvarnare

Få gratis SMS-påminnelse!

Numret används endast till SMS-påminnelse

Påminn andra genom att skicka in fler telefonnummer

Dela med dig och tipsa vänner:

Rädda liv och hem

1. I Sverige saknar 550 000 hushåll en fungerande brandvarnare.

2. Brandvarnare larmar snabbt så att du kan släcka eller ta dig ut.

3. Se till att din fungerar. Det kan vara skillnaden mellan liv och död.

Läs mer om brandrisker och brandskydd på DinSäkerhet.se

Dela med familj och vänner

Använd delningsfunktionerna här intill.

Vanliga frågor

Vem har ansvar för tjänsten?

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap driver tjänsten. Skyddadigmotbrand.se är en aktivitet i kampanjen Aktiv mot brand och den kampanjen är ett samarbete mellan myndigheter, försäkrings-, bostads- och brandskyddsbranschen samt kommunernas räddningstjänster.

Vad innebär sms-tjänsten?

Sms:en är en service för att påminna privatpersoner om att testa brandvarnaren regelbundet. Du ansvarar själv för testet och när du testat brandvarnaren vet du att den fungerar. Vid brand larmar en brandvarnare snabbt så att du kan släcka eller ta dig ut.

Hur behandlas mitt telefonnummer?

När du inleder en prenumeration på sms-tjänsten samtycker du till att MSB lagrar det angivna telefonnumret för att kunna administrera prenumerationen. Telefonnumret kommer inte att ges, säljas, hyras ut eller på annat sätt göras tillgängliga för användning av företag. Samtycket kan återkallas genom att du avslutar din prenumeration.

Jag får inget sms? Vad har hänt?

Börja med att kontrollera att du skrivit in numret rätt. Det gör du genom att fylla i numret igen och då får du besked om att numret är registrerat. Det kan också bero på tekniska problem hos din telefonoperatör. Prova och starta om telefonen. Fungerar det fortfarande inte, mejla ditt nummer till mailto:aktivmotbrand@msb.se så gör vi en felsökning och återkommer till dig.

Vad ska jag göra för att slippa få samma sms gång på gång?

Starta om telefonen! Anledningen till att sms:et skickas flera gånger är att telefonoperatören inte har fått någon återkoppling från din mobil. Operatören gör nya försök under 48h. Det här kan inte skyddadigmotbrand.se påverka.

Hur avregistrerar jag mig från tjänsten?

Du svarar MSB Stopp på det sms:et du får. Stopp-instruktionen står sist i meddelandet. Efter detta rensas numret bort från databasen. Fungerar det inte, mejla ditt nummer till aktivmotbrand@msb.se så gör vi en felsökning och återkommer till dig.

Hur gör jag om jag vill byta hur ofta sms:et skickas till mig?

Om du redan har anmält dig för att få en SMS-påminnelse men vill byta period. Fyll i ditt nummer igen, välj en ny period och klicka på skicka. Nu uppdateras tjänsten med ditt nya val. Om du väljer samma period som tidigare får du meddelande om att ditt nummer redan är inlagt och det händer ingenting.

Skydda dig, din familj och dina vänner mot brand!

Aktiv mot brand - ett samarbete mellan: